FAQ

Home » FAQ

De meest gestelde vragen op een rij

 • Ik heb geen tekeningen van het pand dat ik op het oog heb. Kan ik toch een zonnestudie laten uitvoeren?
  Dit hangt af van de informatie die u wel heeft: als het een bestaand pand is kunnen foto’s en maten van het pand zelf en buurpanden volstaan. We bepalen altijd in overleg met u of een zonnestudie zin heeft of nauwkeurig genoeg kan worden.
 • Kan ik ook een zonnestudie van de voorkant van het pand laten maken?
  Ja. In principe kunt u van ieder deel van het pand een zonnestudie laten maken, ook van het dakterras, slaapkamer, serre etc indien van toepassing natuurlijk.
 • Hoe nauwkeurig is een zonnestudie?
  Een zonnestudie is net zo nauwkeurig als de informatie die u aanlevert. Als er geen tekeningen beschikbaar zijn zijn we afhankelijk van de nauwkeurigheid van uw schattingen.
 • Kan ik zelf ook de dagen en tijdstippen bepalen voor het berekenen van de zon- en schaduwinval?
  Ja.  Een standaard zonnestudie maken wij met de data 21 juni en 21 maart/september, maar een zonnestudie kan voor iedere dag in het jaar worden uitgevoerd.
 • Wat kost een zonnestudie?
  Omdat moeilijk vantevoren is aan te geven hoe efficiënt uw informatie kan worden omgezet in een ruimtelijk computermodel, kunnen we pas een offerte maken als we de informatie van u hebben ontvangen. Vanzelfsprekend krijgt u een geheel vrijblijvende offerte.
 • Maakt het voor de zoninval uit welke tijd van het jaar het is?
  Ja. In de lente en de herfst gaat de zon sneller onder dan in de zomer. Daarom worden onze zonnestudies uitgevoerd voor twee data: 21 juni (de langste dag van het jaar) en 21 maart (een gemiddelde dag), zodat u een beeld krijgt van de verschillen in zoninval op deze dagen. Vanzelfsprekend kunt u ook zelf data kiezen voor een zonnestudie.
 • Ik heb niet alle informatie beschikbaar, kan ik dan toch een representatieve zonnestudie laten uitvoeren?
  Ja, indien u wenst kunnen wij op lokatie de situatie komen inmeten om een zonnestudie te kunnen uitvoeren.