Hoe werkt het?

De standaard procedure is als volgt:

1) U vult het contactformulier in en mailt ons alle beschikbare informatie en documentatie van het pand en de directe omgeving. Dit kunnen zijn: tekeningen, foto’s, schetsen, plattegronden, doorsnedes, aanzichten, artist impressions – hoe meer informatie hoe beter. Als deze informatie niet (compleet) beschikbaar is kunnen wij, indien u dat wenst, zelf de situatie op lokatie komen inmeten.

2) Naar aanleiding van de informatie en uw wensen sturen wij u een vrijblijvende offerte terug.

3) Na akkoord van de offerte gaan we aan de slag. Wij maken van het huis en de directe omgeving een 3-dimensionaal computermodel, voeren de lokatie van het huis in via een lengte- en breedtegraad, en bepalen de oriëntatie ten opzichte van het noorden.

Als het gaat om een opbouw of een uitbouw, maken we twee 3-d computermodellen: van de bestaande en van de nieuwe situatie.

Met speciale software maken we daarna een serie afbeeldingen van uw huis. Hiermee wordt het verloop van de schaduw gedurende een bepaalde dag, van zonsopgang tot zonsondergang, duidelijk zichtbaar. In stapjes van 10 (tot 60) minuten kunt u precies zien waar de zon invalt, en waar de schaduw. Bij een opbouw of uitbouw worden de afbeeldingen van de bestaande en de nieuwe situatie naast elkaar afgebeeld, zodat u precies kunt zien waar en wanneer er verschil optreedt.

4) De afbeeldingen worden verwerkt in een uitgebreid rapport, in de vorm van een pdf-document waar u doorheen kunt klikken. Op iedere afbeelding is te zien welke datum en welk tijdstip het betreft. Daarnaast krijgt u een interactieve animatie waarin u in uw eigen tempo het verloop van de schaduw kunt zien, van zonsopgang tot zonsondergang.   U ontvangt per zonnestudie een pdf document en een animatie.

Disclaimer | Privacy
© 2023 Zonnestudie.nl - Website door Miauw