Hoe werkt het?

U wilt het verloop van de schaduw- en zoninval op een bepaalde lokatie weten.

1) U levert ons alle beschikbare informatie en documentatie van het huis en de directe omgeving. Dit kunnen zijn: tekeningen, foto’s, schetsen, plattegronden, doorsnedes, aanzichten, artist impressions – hoe meer informatie hoe beter. Als deze informatie niet (compleet) beschikbaar is kunnen wij, indien u dat wenst, zelf de situatie op lokatie komen inmeten.

2) Naar aanleiding van de informatie en uw wensen maken wij een vrijblijvende offerte.

3) Na akkoord van de offerte gaan we aan de slag. Wij maken van het huis en de directe omgeving een driedimensionaal computermodel, voeren de lokatie van het huis in via een lengte- en breedtegraad, en bepalen  de richting van het noorden.

4) Met speciale software maken we daarna een serie afbeeldingen van uw huis waarop het verloop van de schaduw gedurende een bepaalde dag, van zonsopgang tot zonsondergang, duidelijk zichtbaar is. In stapjes van 30 minuten kunt u precies zien waar de zon invalt, en waar de schaduw.

5) De afbeeldingen worden verwerkt in een pdf document waar u op uw eigen tempo doorheen kunt klikken. Op iedere afbeelding is te zien welke datum en welk tijdstip het betreft. Daarnaast krijgt u een animatie waarin het verloop van de schaduw te zien is, van zonsopgang tot zonsondergang. U ontvangt per zonnestudie een pdf document en een animatie.