Hoe werkt het?

De standaard procedure voor een zonnestudie is als volgt:

1) U vult het contactformulier in en mailt ons de beschikbare informatie en documentatie van het pand en de directe omgeving. Dit kunnen tekeningen en plattegronden zijn, maar ook foto’s, schetsen en maatvoeringen. Als deze informatie niet (compleet) beschikbaar is kunnen wij, indien u dat wenst, zelf de situatie op lokatie komen inmeten.

2) Naar aanleiding van de informatie en uw wensen sturen wij u een vrijblijvende offerte terug.

3) Na akkoord van de offerte gaan we aan de slag. Wij maken van het pand en de directe omgeving een 3-dimensionaal computermodel, voeren de lokatie van het huis in via een lengte- en breedtegraad, en bepalen de oriëntatie ten opzichte van het noorden.

Als het gaat om een opbouw of een uitbouw maken we twee 3-d computermodellen: van de bestaande en van de nieuwe situatie.

Met speciale software maken we daarna een serie afbeeldingen van uw huis. Hiermee wordt het verloop van de schaduw gedurende een bepaalde dag, van zonsopgang tot zonsondergang, duidelijk zichtbaar. In stapjes van 15 minuten kunt u precies zien waar de zon invalt en waar de schaduw. Bij een opbouw of uitbouw worden de afbeeldingen van de bestaande en de nieuwe situatie naast elkaar afgebeeld, zodat u precies kunt zien waar en wanneer er verschil optreedt.

4) De afbeeldingen verwerken we in een helder rapport in pdf-vorm. In het rapport wordt bondig getoond hoe het 3-d computermodel de werkelijke situatie representeert.  Zo kunnen ook derden zoals gemeente, advocaat of rechter het rapport beoordelen en controleren. Naat het rapport ontvangt u per onderzoeksdatum een animatie van het schaduwverloop van zonsopgang tot zonsondergang.